Informatie

Hoe ga je om met stotteren?

Naar aanleiding van wereldstotterdag mocht ik de meest voorkomende vragen beantwoorden voor Bond Moyson. Je leest het artikel hier. 


Infobrochures

Ben je op zoek naar betrouwbare info over stotteren voor jezelf of anderen?

Bekijk onze infobrochures hier.


Is onderzoek nodig?

Twijfel je of doorverwijzing voor verder onderzoek bij een peuter/kleuter nodig is? Vul dan de Screenings Lijst Stotteren (SLS) in. Opgelet: de test is louter indicatief. We raden aan steeds contact op te nemen bij bezorgdheden. Prentenboek: de woordenwolkjesmachine

In 2016 bracht ik samen met mijn schoonzus, illustrator Sofie Vanlishout, een prentenboek uit over stotteren. Het doel? Sensibiliseren van het bredere publiek en stotteren bespreekbaar maken bij kleuters en kinderen. De titel luidt "De woordenwolkjesmachine". 


Psycho-educatietool: Villa Babbelmond

Voor professionele hulpverleners kwam in 2023 Villa Babbelmond uit - het resultaat van een samenwerking met collega's en opnieuw illustator Sofie Vanlishout. Deze psycho-educatietool kan ingezet worden bij problemen in spraak, taal en vloeiendheid. 


Gewoon nieuwsgierig?

Volg gerust 'Stottertherapie Kato Polfliet' op instagram of Facebook voor meer informatie over stotteren en een kijkje achter de schermen.